Galerii: BLRT ujuvdoki toimetab Leetu maailma suurim raskeveolaev Dockwise Vanguard

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööstuskontsern BLRT alustas laupäeval 2016. aastal Montenegros ostetud ujuvdoki Leetu toimetamist, kus see paigaldatakse BLRT Grupile kuuluvasse Klaipėda Western Shipyardi laevatehasesse.

Augusti alguse veeti 11 000 tonni kaaluv ujuvdokk 110 000-tonnise kandevõimega hiiglasliku üliraskete veoste, näiteks avamere nafta- ja gaasipuurplatvormide, transportimiseks mõeldud aluse Dockwise Vanguard pardale, teatas BLRT.

Ülimalt keeruline laadimisoperatsioon kestis BLRT Grupi ja Dockwise esindajate valvsa pilgu all 11 tundi. Pärast 3825 miili pikkust rännakut jõuab dokk augusti lõpus Klaipėdasse.

BLRT Grupp ostis 235 meetrit pika ja 53 meetrit laia ujuvdoki Montenegros resideeruvalt Adriatic Shipyard Bijela laevatehaselt möödunud aasta juunis.

«Uus dokk saab olema suurim Baltimaades. Ta avab laevaomanikele ja laevatehasele uued võimalused Panamax-suuruses laevade remontimiseks ja moderniseerimiseks,» ütles Western Shipyardi peadirektor Arnoldas Šileika.

«Doki soetamine on 2015. aastal startinud BLRT Grupi ja Klaipėda riigisadama ühisprojekti üks osa, mis on suunatud sadamataristu, BLRT Grupi ja teiste sadamas paiknevate operaatorite tootmisvõimsuste arendamisele,» ütles BLRT Grupi juhatuse liige Igor Kond möödunud aasta juunis.

BLRT Gruppi kuulub kolm laevaremonditehast Eestis, Leedus ja Soomes, kus on kasutusel üks kuiv- ja kaheksa ujuvdokki. Vast omandatud dokk on üheksas ja samas ka suurim ujuvdokk.

INFOKAST

Dockwise Vanguard

  • Pikkus: 275 meetrit
  • Laius: 70 kuni 78,75 meetrit
  • Sügavus: 15,50 meetrit
  • Sukeldumisvõime: 31,50 meetrit
  • Kandevõime: 116 175 megatonni
  • Võimsus 28 500 kW
  • Kiirus: 14,50 sõlme ehk 27 km/h

Allikas: boskalis.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles