London on valmis maksma kuni 40 miljardit eurot Brexiti eest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti-vastane eksponeerimas oma seisukohta.
Brexiti-vastane eksponeerimas oma seisukohta. Foto: Yui Mok/PA Wire/Scanpix

Suurbritannia on valmis maksma kuni 40 miljardit eurot Euroopa Liidule arvete klaarimiseks lahkumisel ühendusest, kirjutas ajaleht The Sunday Telegraph.

Tegemist on esimese korraga, kui Suurbritannia on nimetanud Euroopa Liidust lahkumise hinda, kuigi see jääb kaugele 100 miljardist eurost, mida on kavandanud Brüssel.

Leht ütles viitega anonüümseks jäänud valitsusallikatele, et Ühendkuningriik maksab selle summa ainult siis, kui Euroopa Liit nõustub pidama läbirääkimisi lahenduse üle osana tulevaste suhete kokkuleppest.

Brüssel on kutsunud Londonit tegema edusamme Suurbritannias elavate Euroopa Liidu kodanike õiguste ja Iiri piiri küsimustes enne, kui võiksid alata kõnelused vabakaubanduskokkuleppe üle.

Briti ametnikud kavatsevad pakkuda välja üleminekulepet, millega London maksaks pärast lahkumist 2019. aastal kolm aastat 10 miljardit eurot Euroopa Liidu eelarvesse.

Euroopa Liidu pealäbirääkija Michel Barnier ei ole nõustunud avalikult nimetama Brexiti hinda, mis sisaldaks Londoni osa juba kokku lepitud Euroopa Liidu kulukavades.

Ta ütles, et metodoloogia määratlemaks summat, mida Suurbritannial maksta tuleb, tuleb töötada välja Brexiti-läbirääkimiste esimeses etapis, mis lõpeb oktoobris.

Mitu kõrget Euroopa Liidu ametnikku on kinnitanud AFPle, et see summa on hinnanguliselt 100 miljardit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles