Kersti Kaljulaid teenib rohkem kui Vladimir Putin? (38)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Elmo Riig

Palgavõrdlusportaal WageIndicator, mis võrdleb palku kogu maailmas, hoiab silma peal ka poliitiliste liidrite sissetulekutel. Selle keskkonna andmeil on Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi igakuine teenistus samast klassist Saksamaa kantsleri Angela Merkeli omaga.

Kaljulaidi riigitöö eest saadavaks aastapalgaks arvutab portaal 206 400 eurot, mis teeb kuupalgaks 17 200, nädalapalgaks 3969 ning päevapalgaks 565 eurot, kirjutab Äripäev.

Angela Merkeli aastapalgana näitab portaal 225 840 eurot, mis teeb Merkeli kuuteenistuseks 18 820 eurot (nädala- ja päevapalk vastavalt 4343 ja 619 eurot).

Kaljulaidist jäävad selle tabeli andmeil kaugele maha Venemaa liidrid Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev – Putini ametlik kuusissetulek on 10 270 ja Medvedevil 10 231 eurot.

Tasuks siiski ära märkida, et Kaljulaidi 17 200 eurosest kuupalgast moodustab 12 000 kompensatsioon tema eelneva töö eest Luksemburgis, kus ta teenis kolm korda kõrgemat kuupalka kui Eesti president. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Paar nädalat tagasi kirjutas Postimees, et mõningate andmete järgi võib Putin olla maailma kõige rikkaim mees, kelle varade väärtus võib spekulatiivselt küündida kuni 200 miljardi dollarini. Mees võib omada kümneid salajasi paleesid, villasid ja jahimaju, rääkimata jahtidest, lennukitest jms. 

Endine Kremli nõunik Sergei Pugatšov on öelnud, et Venemaal pole midagi, mis Putinile ei kuuluks. Riigipea ise on väitnud, et talle kuulub vaid 17 ruutmeetrine korter, garaaž ja 1500 ruutmeetrine maalapp.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles