Suurbritannia tahab Brexiti maitse viskiga alla loputada

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti viski
Šoti viski Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS7Scanpix

Suurbritannia valitsus tahab langetada viski hindu rahvusvahelistele ostjatele, et luua uusi Brexiti järgseid ärisidemeid. 

Šotimaa riigisekretär David Mundell kohtus neljapäeval Islay saarel Šoti Viski Assotsiatsiooni (SVA) liikmetega, et leida viise, kuidas pärast Brexitit vähendada alkoholi ekspordiga kaasnevaid tariife, kirjutab Business Insider

Šotimaa hääletas küll Brexiti vastu, kuid referendumile järgnenud naela kukkumine viis viski müügi hoopis üles. Nüüd üritatakse leida meetodeid, kuidas tariife alandada, et hea äri jätkuks. Tariifid võivad aga olla kuni 150 protsenti toote väärtusest.

Suurbritannia peaks praeguste plaanide järgi Euroopa Liidust lahkuma 2019. aasta kevadel. Kaubandussekretär Liam Fox on vahepeal üritanud aga luua tihedamaid kaubandussidemeid selliste riikidega nagu USA ja India. Fox viitas oma hiljutisel visiidil Indiasse, et tahaks sinna rohkem viskit eksportida. 

Läbirääkimised USAga on siiani olnud keerulisemad, sest kahel riigil on erinevad toidu kvaliteedi nõuded. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles