Uute sõiduautode müük kasvas ka juulis

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim müüdi juulis taaskord Toyota sõidukeid.
Enim müüdi juulis taaskord Toyota sõidukeid. Foto: Yuri Smityuk/Yuri Smityuk/TASS/Scanpix

Eestis kasvas uute sõiduautode müük juulis 4,9 protsenti, tarbesõidukite osas toimus kerge langus.

Juulis müüdi Eestis 2018 uut sõiduautot ehk 94 rohkem kui möödunud aastal. Seitsme kuu kokkuvõttes on klientidele üle antud 15 350 uut sõiduautot, mis ületab mullu sama perioodi müügi 12,2 protsendi võrra, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

Segmentide jaotuses olid jätkuvalt populaarseimad väiksema keskklassi autod, mis moodustasid juulikuu müügist 23 protsenti. Peaaegu sama suur oli ka keskmiste maasturite turuosa ehk 22,5 protsenti. Järgnesid väiksemad maasturid ja keskautod. Juulis läks eksporti 92 uut sõiduautot. 

Automarkidest on jätkuvalt populaarseim Toyota, milliseid juulis müüdi 344. Järgnesid Škoda 234 ja Volkswagen 165 müüdud sõiduautoga. Mudelitest läks juulis kõge paremini kaubaks Toyota RAV4, milliseid müüdi 112. Populaarsed olid ka Škoda Octavia (97) Kia Cee’d (64).

Tarbesõidukite turul toimus juulis kerge langus – kokku müüdi 356 uut tarbesõidukit ehk 2,5 protsenti võrra vähem kui möödunud aastal. Seitsme kuu kokkuvõttes püsib aga tarbesõidukite turg 10,2 protsendiga plusspoolel. Automarkidest eelistasid tarbijad juulis enim Citroeni (68 sõidukit), millele järgnesid Peugeot (46) ja Renault (42). Veokite segmendis oli edukaim Scania 21 müüdud veokiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles