Bitcoini uue venna hind ei püsi paigal ja tehingute arv on languses

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini meenemünt
Bitcoini meenemünt Foto: Vyacheslav Prokofyev/Vyacheslav Prokofyev/TASS

Teisipäeval bitcoinist lahku löönud uus bitcoin cash (BCH) on krüptovaluutaturul kuumaks teemaks. Uue valuuta hind kõigub ja tehingud vähenevad.

Esimesele päeval turul algas valuuta hind  coinmarketcapi andmetel 322,77 eurost, tõusis vahepeal 638,94 euroni ja päeva lõppedes langes 382,1 euroni. Tehingute arv kukkus esimese päeva algul 76 537 pealt 7 416 tehinguni. Originaalse bitcoini tehingud, mis langesid BCH turule tulekuga aasta madalaimale tasemele, tõusid koos uue venna langusega 200 tuhande tehingu juurde.

Bitcoin cashi hinna graafik
Bitcoin cashi hinna graafik Foto: coinmarketcap.com

Uue bitcoin cashi tulek pole veel esialgu tavalise bitcoini hinda muutnud, mis püsib hetkel 2300 euro juures. See kuidas kujuneb välja kahe konkureeriva valuuta suhe, saab selguse tulevate nädalate jooksul.

Bitcoini hinna graafik
Bitcoini hinna graafik Foto: coinmarketcap.com

Võrreldes kahe valuuta tehingute aru, ei paista bitcoin cashi numbrid sugugi märkimisväärsed, kuid viimase 24 tunni kauplemismaht on uuel valuutal väga kõrge. Bitcoin cashiga kaubeldi 381,2 miljoni euro väärtuses, mida on ligemale kaks ja pool korda vähem tavalise bitcoini kauplemismahust. Sellegi poolest on see paar päeva vana valuuta kohta väga kõrge tulemus. Keskmiseks bitcoin cashi hinnaks oli 24 tunni jooksul 373 eurot ja suurema venna ühe ühiku hinnaks oli 2425 eurot.

Kas uus valuuta jääb püsima, seda näitab ainult aeg. Huvilistel on võimalik hoida kätt valuuta pulsil  aadressil coinmarketcap.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles