Eestis on korterite kinkimise buum

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Mustamäel.
Kortermaja Mustamäel. Foto: Martin Ahven

Selle aasta kaheksa kuuga on riigile kingitud kuus korda rohkem kortereid kui terve eelmise aasta peale kokku. Raha nende ülalpidamiseks alles otsitakse.

Kui viimase kuue aasta jooksul on riigile aastas kingitud maksimaalselt 15 probleemset korterit, millega korteriühistud ise midagi peale ei oska hakata, siis sel aastal on see arv hüppeliselt kasvanud – juba augustiks on riigile loovutatud 90 korterit. Eelarves pole nende ülalpidamiseks raha ette nähtud, kirjutab Äripäev

Korterite loovutamise põhjus on vaid üks – nende ülalpidamine käib üle jõu. Enamik neist seisavad tühjana ja on elamiskõlbmatud. Omanikel on neid keeruline müüa, kuna nõudlust pole. Kõik kingitud korterid asuvad suurtest keskustest eemal.

Rahandusministeeriumi teatel probleem süveneb, sest statistikaameti prognoosi järgi jätkub järgneva paarikümne aasta jooksul Eesti rahvaarvu vähenemine. 

Kingitud korterite kohta loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles