Vopak alustab Muugale väiksema LNG terminali ehitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopaki tütarettevõtte Vopak E.O.S. naftatoodete mahutid Muuga sadamas.
Vopaki tütarettevõtte Vopak E.O.S. naftatoodete mahutid Muuga sadamas. Foto: Toomas Huik

Vopak rajab Muugale lähiajal esialgu 4000-kuupmeetrise LNG-terminali, mille maksumus võib olla ligi 25 miljonit eurot. Euroopa Liidu rahastust ettevõte veel küsinud ei ole.

«Ehitustegevusega plaanime lähiajal algust teha ning terminali esimene faas mahuga 4000 kuupmeetrit valmib paari aasta pärast,» ütles AS Vopak E.O.S.-i kommunikatsioonijuht Olga van Kampen BNS-ile. «Rahastuse küsimine Euroopa Liidust on jätkuvalt aktuaalne ja kaalume seda.»

Vopak alustas regionaalse LNG-terminali Muugale rajamise plaaniga 2012. aastal. «Praeguseks oleme aru saanud, et mõistlik on arendada terminali järk-järgult, alustades väiksema terminaliga ja rajades seejärel suure terminali, mis vastab turu nõudlustele,» märkis van Kampen.

«Finantsdetaile ei saa me avaldada, kuna meie omanikettevõtted on börsil noteeritud,» ütles van Kampen.

Veebruaris ütles Vopak E.O.S.-i juht Arnout Lugtmeijer, et alates sügisest on plaanis alustada 4000 kuni 20 000-kuupmeetrise LNG-terminali rajamisega, mille maksumus oleks hinnanguliselt 25 kuni 50 miljonit eurot, sõltuvalt terminali suurusest. Seega võib järeldada, et esialgse 4000-kuupmeetrise terminali rajamise maksumus on ligi 25 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles