Saaremaale plaanitakse võimsat päikeseelektrijaama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneel. Foto on illustreeriv.
Päikesepaneel. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Saaremaal asuv Leisi vallavalitsus väljastas läinud nädalal ehitusloa Pärsama külla umbkaudu kuni 800 päikesepaneeli püstitamiseks. 

Päikesejaama idee taga on Solentec OÜ, mille juhatusse kuulub Kristo Kiiker. Millal täpsemalt ehituseks läheb, Kiiker praeguse seisuga veel öelda ei osanud, kuid ehitusloa kohaselt on ehitusega algust tegemisega aega viis aastat, kirjutab Saarte Hääl

«Rahastuse osa on praegu veel täiesti lahtine,» tõdes Kiiker. Nõnda palju saab siiski öelda, et ehitusluba on 200 kW päikesejaama ehitamiseks ning tähendada võib see sõltuvalt konkreetsete paneelide võimsusest umbkaudu kuni 800 päikesepaneeli.

Veidi vähem kui aasta tagasi startis Saiklas samuti Kiikeri juhitud OÜ-le Saames kuuluv Eesti suurim maapealne päikesejaam.

Tolle 1200 paneeliga jaama koguvõimsus on 280 kW. «See (Pärsama päikesepark – toim) tuleb ikka natuke väiksem,» märkis Kiiker. Pärsama päikesejaam rajatakse vana kuivati lähedusse alla hektari suurusele maa-alale. Arendaja sõnul on etteruttavalt leping sõlmitud juba ka Elektrileviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles