Forbes: kahe aastaga on miljardäride arv Venemaal kolmekordistunud

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NLMK Steeli nõukogu esimees Vladimir Lisin- uue Forbesi edetabeli järgi Venemaa rikkaim inimene.
NLMK Steeli nõukogu esimees Vladimir Lisin- uue Forbesi edetabeli järgi Venemaa rikkaim inimene. Foto: SCANPIX

Viimase aastaga kasvas miljardäride arv Venemaal 101ni, selgub venekeelse Forbesi  täna avaldatud andmetest. Aasta tagasi oli miljardäre Venemaal  62 ning 2009. aastal vaid 32.

Venemaa saja rikkama inimese koguvarandus ulatub värske edetabeli andmetel  432 miljardi dollarini, mida on 135 miljardi dollari võrra enam kui eelmisel aastal.  Siiski jääb esisaja varandus kriisieelsele ajale kõvasti alla: toona ulatus see 552 miljardi dollarini.

Venemaa rikkurite esikolmikusse kuuluvad Venemaa teraseoligarh Vladimir Lisin, kelle vara hinnatakse 24 miljardile dollarile, Severstali omanik Aleksei Mordašov (18,5 miljardit dollarit) ning investeerimisfirma Onexim Group omanik Mihhail Prohhorov (8 miljardit dollarit).

Tšukotka kuberner ning Chelsea jalgpalliklubi omanik  Roman Abramovitš mahtus oma 13,4 miljardi dollari suuruse varandusega seekord aga vaevu rikkurite esikümnesse, jäädes eelviimaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles