Tööhõiveameti juht: firmadel pole töökäsi, sest nad pakuvad vääritut tasu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunanabrid mullu novembris Riias töömessil EURESe konsultantidega rääkimas.
Lõunanabrid mullu novembris Riias töömessil EURESe konsultantidega rääkimas. Foto: SCANPIX

Sarnaselt Eestiga, kurdavad ka Läti ettevõtjad kvalifitseeritud töökäte puuduse üle. Läti tööhõiveagentuuri direktor Baiba Pasevica kinnitab, et töötajaid napib, sest ettevõtted pakuvad liiga madalat palka.

«Sõltumata sellest, kas tegemist on abitöölise või kõrge kvalifikatsiooniga spetsialistiga, pakutakse talle ikka minimaalset palka,» tõdes Pasevica telekanalile LTV antud intervjuus.

Ta tunnistas, et sageli pakutakse miinimumpalka ka kõrgema haridusega inimestele, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Tööhõiveagentuuri direktor ei ole ka nõus väitega, et töötustaatuses on inimesed, kes ei tahagi tööd teha. Tema sõnutsi on see stereotüüp säilinud edukatest aegadest.

Pasevica lausus, et praegu on Lätis tööta ning sissetulekuta 123 000 inimest. Kokku on lõunanaabrite juures end töötuna registreerinud 163 000 inimest, kellest vaid 40 000 saavad töötu abiraha.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles