Tallinki proovikruiis Soomest Lätti oli nii rahvast täis, et tekitas restoranides järjekordi (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Silja Europa pardal
Restoran Silja Europa pardal Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Eile Riiast tagasi Helsingisse jõudnud Tallinki proovikruiis kogus reisilaeva Silja Europa pardale üle 3000 reisija. Laevafirma kinnitusel oli huvi kruiisi vastu väga suur, mistõttu asutakse kaaluma võimalusi seda regulaarsemalt korraldada.

Tallink Silja kommunikatsioonijuhi Marika Nöjdi sõnul osales pühapäeva alguse saanud Helsingi-Riia proovikruiisil üle 3000 reisija, vahendab Iltalehti. «Reis müüdi täielikult välja ja toimus plaanipäraselt, seega võime öelda, et see kruiis läks meil edukalt,» märkis Nöjd. 

Küll aga tunnistas ta, et kuna reisijaid oli palju, tekkis laeva peal kohati pikki järjekordi. Mitmed proovikruiisil osalenud ütlesid, et neil oli näiteks raske süüa saada, kuna kõige suuremad järjekorrad olid just söögikohtades.

«Eks see on alati suur väljakutse, kuidas inimesi ära mahutada, kui restoranid on täis,» lausus Nöjd. Küll aga kinnitas ta, et kõik, kes soovisid laeva peal süüa, seda ka said. «Muidugi on kahetsusväärne, et inimesed pidid järjekorras seisma,» tunnistas Tallink Silja esindaja.

Tallink Silja laev Silja Europa, millega proovikruiis toimus, mahutab kokku 3300 reisijat. Nöjdi sõnul olid kõik laeva kajutid välja müüdud, kuigi mitte kõik kohad ei olnud täidetud. «Kuid seal oli kindlasti üle 3000 reisija,» märkis ta. Kuivõrd proovikruiis osutus edukaks hakkab Tallink Silja kaaluma, mis võimalused oleks Helsingi-Riiga kruiisi regulaarselt korraldama hakata. 

Küll aga tähendab erikruiisi korraldamine seda, et Tallinki Silja Europa laev ei saa teha oma plaanipäraseid sõite, mistõttu peab laevafirma kaaluma, kummad sõidud oleks neile kasumlikumad. Nöjdi sõnul ei ole selles osas veel mingeid otsuseid langetatud.

Kuigi meediast on käinud läbi ka spekulatsioon, et Tallink võttis erikruiisi ette pärast alkoholiaktsiisi tõusu Eestis, kuna ka soomlastel on nüüd soodsam oma alkoholioste sooritada Lätis, siis Iltalehti kinnitusel ei paistnud Helsingisse tagasi saabunud reisijatel üleliia palju alkoholi kaasa ostetud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles