Riik kuulutas välja hanke kommunismiohvrite memoriaali ehitamiseks (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts kuulutas välja riigihanke 4,5 miljonit maksma mineva kommunismiohvrite memoriaali ja ohvitseride mälestusmärgi ehitustööde teostamiseks; pakkumuste esitamise tähtaeg on 12. september.

Hankelepingu kavandatav alguskuupäev on 10. oktoober, ehitustööd peaksid valmima 2018. aasta 1. augustiks, seisab hanketeates.

Memoriaali ehitusmaksumuseks on planeeritud kuni 4,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustöid rahastatakse riigieelarvelistest vahenditest.

Kommunismiohvrite memoriaali ja ohvitseride mälestusmärk rajatakse Tallinnasse Maarjamäele Kadrioru ja Pirita vahelisele Lasnamäe panganeemiku alumisele terrassile. Mälestuspaigas leiab äramärkimist kommunistliku režiimi tegevuse tõttu enam kui 20 000 elu kaotanud isikut, kellest suur osa suri kodumaast kaugel ja kelle matmiskoht on paljudel juhtudel teadmata.

Kompleks saab olema ajas kestev, ilmastiku- ja vandaalikindel, kergesti hooldatav ja esinduslik.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles