Homsest vahetub elektrimüüja 1000 tarbimiskohas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriarvesti
Elektriarvesti Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eleringi tarkvõrgu statistika kohaselt vahetub 1. augustist elektrimüüja ligikaudu 1000 tarbimiskohas.

Kokku on Eestis elektriühendusega tarbimiskohti ligi 722 000, kellest 581 000 on elektri ostmiseks sõlminud lepingu, teatas Elering.

Ülejäänud 141 000 tarbimiskohta ehk viiendik kõikidest tarbimiskohtadest ei oma elektrilepingut ja kasutavad seega üldteenust. Neile müüb elektrit kohalik võrguettevõte. Üldteenusena ostetud elektri kogus moodustas juunis vaid 4,5 protsenti kogu Eesti elektritarbimisest.

Tootmismahtude alusel oli juunis suurima turuosaga bilansihaldur Eesti Energia 87,7 protsendiga. Järgnesid Scener 5,8, Nordic Power Management 4,1, Fortum Eesti 1,7, Elektrum Eesti 0,5 ja Alexela Eesti 0,1 protsendiga.

Elektrimüüjate bilansiportfellide viimaste kuude turuosad tarbimise alusel on toodud allpool olevas tabelis. Portfellide osakaalude arvutamisel on aluseks võetud piirkonna mõõdetud tarbimismahud, mis sisaldavad võrguettevõtjate võrgukadusid ning lisaks üldteenusena müüdud elektrit. Arvesse ei ole võetud ette fikseeritud tarneid tarbijatele, mistõttu müüjate tegelikud müügiosad võivad tabelis toodust pisut erineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles