ERR.ee: eestlased ei karda oma pangahoiuste pärast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased ei karda oma säästude pärast.
Eestlased ei karda oma säästude pärast. Foto: Margus Ansu

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud küsitlusest selgus, et 72 protsenti Eesti elanikke ei karda oma säästude pärast hoolimata globaalsest finantskriisist.


Vaid 4 protsenti otsustasid oma finantsinvesteeringuid paigutada kuhugi mujale, vahendasid TNS Emori poolt läbi viidud küsitluse tulemusi

ERR Uudised

«Aktuaalsest kaamerast».

«Inimesed on küllaltki kindlalt suhtumas sellesse, et meie finantssektor hetkel on vaatamata maailma mullistusele heal järjel ja ma arvan, et nende hinnang on õige ja kaine ja selles mõttes ei peagi rabelema,» rääkis Eesti Panga asepresident Märten Ross.

Peaaegu kolmveerand 500st Emori poolt küsitletuist ei karda oma hoiuste pärast. Veerand pelgas küll säästude ohtu sattumist, kuid ainult 4% otsustas oma finantsinvesteeringud mujale paigutada - enamus neist sukasäärde.

Tähelepanuväärne on erinevus eestlastest ja mitte-eestlastest vastajate vahel. Eestlastest kartis oma säästude ohtu sattumist alla viiendiku, mitte-eestlastest üle kolmandiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles