Tuhanded kruiisituristid tunglevad täna Tallinnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas juuli alguses.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas juuli alguses. Foto: Erik Prozes / Postimees

Pühapäeva hommikul sildusid Tallinnas kaks kruiisilaeva, mis tõid pealinnaga tutvuma kuni 5700 kruiisituristi.

Kell 7 sildus Tallinnas laevaagentuuri Estma vahendusel 293 meetri pikkune kruiisilaev Mein Schiff 3, mis kannab kuni 2200 reisijat ning väljub sadamast kell 17.

Kell 9 saabus sama agentuuri vahendusel 325 meetri pikkune kruiisilaev Norwegian Getaway, mis toob endaga kuni 3500 turisti ning lahkub Tallinnast kell 17.30.

Tänavuse kruiisihooaja jooksul on Tallinnasse kokku oodata 314 kruiisilaevakülastust, mis toovad Eesti pealinnaga tutvuma üle poole miljoni inimese. Kaheksa laeva külastavad Tallinna esmakordselt. Suurim sel aastal Tallinnas peatuv laev on 333,3 meetri pikkune MSC Fantasia, mis võtab pardale 3800 reisijat ja on läbi aegade pikim Tallinnas peatunud kruiisilaev.

Kahel päeval, 21. mail ja 20. juulil peatusid Tallinnas korraga kuus erinevat kruiisilaeva. Tihedaimad päevad on tänavu olnud 7. juuni, 29. juuni, 3. juuli ning ees ootavalt ka 1. augustil on linna oodata üle 9000 kruiisireisija.

Eelmisel aastal peatusid kruiisilaevad Tallinnas 271 korda, laevade pardal oli kokku 474 000 kruiisireisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles