Tallinna Vesi kasvatas tublisti kasumit

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht/Scanpix

AS Tallinna Vesi teenis tänu vee- ja reoveeteenuse mahtu kasvule poole aastaga 10,6 miljonit eurot puhaskasumit, mis on ligi 66 protsenti enam kui mullu samal ajal. 

Börsiettevõtte müügitulu langes kuue kuuga aga 1,2 protsenti 28,5 miljonile eurole, mis on 1,2 protsenti vähem kui 2016. aastal, teatas ettevõte börsile. Müügitulude kahanemine oli seotud peamiselt tütarettevõtte Watercom müügimahtude languse ja sademevee ärajuhtimise tulude vähenemisega.

Vee- ja reoveeteenuse müügist saadud tulu ulatus esimesel poolaastal 25,59 miljoni euroni, mis on 0,49 miljonit eurot rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Seevastu sademevee kogumise ja puhastamisega seotud tulud vähenesid võrreldes eelnenud aasta kuue esimese kuuga 15,5 protsenti.

Lisaks vee- ja reoveeteenuse mahtude suurenemisele mõjutasid puhaskasumit ka väiksemad tariifivaidlusega seotud kulud ja SWAP lepingute ümberhindlusega seotud kulud.

Samuti vähenes dividendidega seotud tulumaks. Esimeses kvartalis otsustas Tallinna Vesi maksta esialgu dividendid välja osaliselt ja lükata teist väljamakset puudutav otsus edasi perioodi, mil on langetatud ettevõtte jaoks olulised kohtuotsused.  

AS-il Tallinna Vesi on jätkuvalt käimas kaks väga olulist kohtuvaidlust teenuslepingu ja tariifide osas nii kohalikul, kui ka rahvusvahelisel tasandil. Juuni lõpus teatas riigikohus otsusest võtta menetlusse Tallinna Vee kassatsioonikaebus tariifivaidluses konkurentsiametiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles