Eesti krüptoraha sündi saadavad kahtlused

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagcoin logo.
Dagcoin logo. Foto: www.facebook.com

Krüptoraha vaimustuse tuules on hakanud end aktiivselt turundama «Eesti oma krüptoraha» dagcoin. Võrkturunduse abil liitujaid värbav skeem ei müü liitujatele aga krüptoraha, vaid koolituspakette.

Dagcoini looja ja juhi Nils Grossbergi sõnul saavad koolitussüsteemi juurdepääsu ostnud inimesed võimaluse saada kingitusena kaasa nende virtuaalmündid, kirjutab Äripäev

«Dagcoin ei soovi teha järjekordset krüptorahaprojekti väikesele grupile, kelleks on krüptorahaga spekuleerijad ja arvutispetsialistid, kes tegelevad kaevandusega. Eesmärk on luua esimene krüptoraha, mis on suuteline olema igapäevase maksevahendi eest,» rääkis Grossberg. Tema kinnitusel on tehnoloogia poolest dagcoinil selleks kõik eeldused olemas.

Pakette saab Dagcoini turundusmaterjalidest saada oleva info põhjal osta väärtuses 20 dollarit kuni 25 000 dollarit, millega ostad koolitusi. Paketti ostes kingituseks saadud müntidega saad kaubelda pärast kaheksa kuu möödumist. Igal nädalal teenid enda portfellile kolm protsenti lisa.

Koolituspakettide müümine sarnaneb aga OneCoinile, mis on mitmes riigis püramiidskeemina uurimise all. Ka võrkturundusskeeme analüüsiv veebikülg behinmlm.com on toonud esile Dagcoini sarnasuse OneCoiniga. Oluline on selle juures ka asjaolu, et Nils Grossberg reklaamis enne enda loodud krüptoraha just OneCoini. Ka Dagcoini turundaja Veiko Huuse on väidetavalt olnud erinevate püramiidskeemidega seotud.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles