Estoveri ekspordikäive kasvas Venemaa toel viiendiku võrra

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estoveri juustud.
Estoveri juustud. Foto: Toomas Huik

Estover Grupi selle aasta esimese kolme kuu ekspordikäive kasvas aastataguse ajaga võrreldes 20 protsenti 1,3 miljoni euroni, Venemaa on 66 protsendilise osaga ettevõtte suurim eksporditurg.

Grupp eksportis esimese kolme kuuga 428 tonni juustu ja muid piimatooteid, millest valdava osa müüs ettevõte Venemaale. Tõusvad turud on ettevõtte teatel Läti ja Iisrael.

«Käibekasvu allikaks on eelkõige nõudluse kasv Venemaal, kus hinnad on viimase aasta jooksul oluliselt tõusnud. Meie peamine sihtturg on loomulikult Eesti, kuid peame eksporti väga oluliseks selleks, et ettevõte saaks kasvada ja areneda,» märkis Estover OÜ müügi- ja turundusosakonna juhataja Hannes Prits.

Ettevõtte ekspordi kogumaht langes esimeses kvartalis mullusega võrreldes 8 protsenti.

Estoveri ekspordijuht Tõnu Raudsepp tõdes, et praeguseid suundumusi ja juustu tarbimise kasvu arvestades ootab ettevõte järgmises kvartalis vähemalt samaväärset ekspordikäibe kasvu.

Raudsepa sõnutsi oli  Estoveri tuntumaks ekspordiartikliks Põltsamaa Meierei Juustutööstuse toodetav Hiirte Juust (Mõškin Sõr), mille eksporditavad kogused suurenesid aastatagusega võrreldes 23,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles