Bill Gates on seljatatud: Amazoni asutajast sai maailma rikkaim mees (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni asutaja ja tegevjuht Jeff Bezosest sai maailma rikkaim mees.
Amazoni asutaja ja tegevjuht Jeff Bezosest sai maailma rikkaim mees. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Terve kevade on Amazoni asutaja Jeff Bezos pidanud jahti maailma rikkaima inimese tiitlile ja nüüd on tal see käes, seljatades sellega IT-hiiu Bill Gatesi, kes seni seda kohta hoidis.

Alates 2013. aastast on Bloombergi rikkaimate inimeste edetabelit juhtinud Microsofti asutaja Bill Gates, kuid pärast tänahommikust Amazoni aktsia rallit on ta pidanud selle koha loovutama veebiäri asutajale Jeff Bezosele, kelle varade väärtus ületas täna 90,9 miljardi dollari ehk 78,07 miljardi euro piiri, vahendab Bloomberg.

Amazoni aktsia hind tõusis täna kella 10.10-ks New Yorgi börsil 1,3 protsenti, küündides 1065,31 dollarini ehk 915,42 euroni aktsia kohta. Sellega on 53-aastase Bezose varade väärtus kasvanud suuremaks kui 61-aastasel Microsofti asutajal Bill Gatesil. Viimase vara väärtus oli tänase seisuga 90,7 miljardit dollarit ehk 77,89 miljardit eurot.

Gatesi tiitel on ametlikult läinud, kui Amazoni aktsia suudab praegust taset hoida USA aja järgi kella 16ni, kui börs ametlikult sulgeb. Bezosele kuulub täna 17 protsenti Seattle'is asuvast Amazonist, mille väärtus on viimase aastaga kasvanud 40 protsenti, kasvatades Bezose varade väärtust 24,5 miljardi võrra.

Amazoni asutaja alustas sel aastal maailma jõukaimate nimistus 4. kohalt ja on poole aastaga möödunud Hispaania rõivaäri Inditex asutajast Amancia Ortegast, kes täna hoiab oma 82,7 miljardi dollari ehk 71,02 miljardi euroga kolmandat kohta ja Warren Buffetist, kes on nüüd neljanda koha omanik. Tema varade väärtus on 74,5 miljardit dollarit ehk 63,98 miljardit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles