Taavi Aas viiks linnapeana ühistupanga loomise lõpuni

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas lubab võimule jäädes jätkata ühistupanga loomisega.

«Pangaga läheme kindlasti edasi, kuna oktoobriks peaks olema lahenenud need küsimused, mis on siiani olnud finantsinspektsiooni silmis takistuseks,» rääkis Keskerakonna linnapeakandidaat ja tänane linnapea kohusetäitja Taavi Aas, vahendab ERRi uudisteportaal.

Aas märkis, et juba ühe esimese eestlasest linnapea Jaan Poska esmaste prioriteetide hulka kuulus linnapanga rajamine. Tänane linnapea kohusetäitja ütles, et ühistupank oleks parem lahendus kui linnapank, sest tagab laiapõhjalisema huvi. «Ühistupank saaks olla kohalikul kapitalil põhinev pank, mis on Tallinna ja kogu Eesti inimestele vajalikuks partneriks,» on Aas veendunud.

Finantsinspektsioon peatas kevadel ühistupangale tegevusloa taotluse läbivaatamise, kuna ei saanud soovitud lisainfot kohtu all oleva ametist tagandatud ekslinnapea Edgar Savisaare kohta.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles