Eestis alustatakse discgolfi ketaste tootmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aravete discgolfi park
Aravete discgolfi park Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti ettevõte Ketas OÜ hakkab tootma discgolfi kettaid, esimene partii plaanitakse valmistada oktoobriks ning eri mudelid jõuavad müüki järgmise aasta alguseks.

«Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse starditoetusega loome ketta disaini ja rahastame turundustegevused. Tootmine toimub Eestis. Ühe plastikutootjaga oleme pikemalt katsetanud ja vaatame edasi, kuidas ettevõttega klapib. Plastikutootjaid on Eestis palju ja ei ole vaja ketaste tootmiseks eraldi tehast püsti panna,» ütles Ketas OÜ juhatuse liige Alver Kivirüüt BNS-ile.

«Kuna enamik kettaid on siia imporditud ameeriklastelt, siis arvame, et on võimalik teha veel ägedamalt kujundust ja tavakasutajatele loetavamalt, kuidas ketas lendab. Selle koha pealt üritaks olemas olevaid tootjaid lüüa,» sõnas ta.

Kivirüüti sõnul peaks ettevõtte esimene partii ideaalis valmima oktoobris, aga mitme vormiga erinevad mudelid peaksid olema müügiks valmis järgmise aasta alguseks. «Kuna discgolfi mängimine nõuab mitut erinevat kettamudelit. On olemas kaug-, kesk- ja lühimaakettad. Ja ühte ketast müüma hakata ei ole mõtet ja turundustegevus algabki siis, kui on olemas kolm erinevat ketast,» märkis ta.

«Kettaid on plaanis müüa Eestis. Discgolfiga on selline huvitav olukord, et kõige suuremad ketaste tarbijad maailmas on ameeriklased, siis soomlased ja eestlased. Sealt ka see huvi niši Eestis kasutada, kuna meie teada kettaid veel Eestis ei toodeta,» ütles ta.

«Prototüübid on valmis ja müügiga saame alustada järgmise paari kuu jooksul, kui meil kõik õnnestub nii plastikusegude leidmine kui vormide tegemine. Suuremahulisem turundustegevus on lükatud järgmise aasta algusesse, sest alati võib ootamatusi tulla. Kui disaini loomisel tekib kuuajaline viivitus, siis meil on olemas ajavaru, et saaksime tegeleda lahenduste leidmisega järgmise aasta alguseni, aga ideaalis näeme tootmise algust oktoobris,» sõnas Kivirüüt.

Discgolf on sarnane traditsioonilisele palligolfile, vähemalt reeglite ja terminite osas. Suurim erinevus on, et discgolfis kasutatakse palli ja golfikeppide asemel lendavaid taldrikuid. Kui palligolfis on eesmärk pall spetsiaalsesse auku saada, siis discgolfis on eesmärk ketas spetsiaalsesse kettidega korvi saada.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetas projekti 14 732 euroga, projekti kogumaksumus on 18 415 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles