Amazon kavandab klientide kohta infot koguvaid droone

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni droonikatsetus USAs Marylandis.
Amazoni droonikatsetus USAs Marylandis. Foto: Robert MacPherson/AFP

Amaxon plaanib kasutusele võtta «luuredroonid», mis viivad kliendile kaupa ja toovad ettevõttesse andmeid, kirjutab BusinessInsider.

Hiiglaslik e-pood Amazone kavandab kaupa koju viivate droonide ehitust, mis samal ajal aga koguksid ka infot inimeste majapidamiste kohta.

Need droonid peaksid tulema sellised, et nad oleksid võimelised kaupa viies analüüsima klientide maju ja seal ümber leiduvat. Kogunenud andmete põhjal saaks klientidele teha uusi pakkumisi selle kohta, mida neil veel vaja võiks minna.

Jutt ei käi riidekappi pugemisest, vaid pigem näiteks katuseparandamise materjalidest, kui droon tuvastab kohale lendamisel, et kliendi katus on kehvas seisukorras. Või siis tunduvad puud maja ümber olevat kuivamas. Sellisel juhul saab pakkuda istikuid või arboristi teenust.

Loomulikult tekitab selline droon küsimusi privaatsuse kaitsest. Amazoni kinnitusel toimub selline andmete kogumine ja analüüsimine vaid kliendi nõusolekul.

Esialgu on Amazoni plaanid küll alles varases testimise järgus ja võib minna aastaid, enne kui see teenus päriselt tavalise kliendini jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles