Ministeerium laiutab käsi: suviste Kuressaare lisalendude jaoks raha ei ole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transaviabaltika lennuki kokpit
Transaviabaltika lennuki kokpit Foto: Eero Vabamägi

Transaviabaltika soovib lennureisijate kõrge huvi tõttu Tallinna-Kuressaare liinile lisada suviseid lisalende; majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil (MKM) puuduvad tellitud lendude arvu suurendamiseks raha.

«Kommertsalustel on see täiesti mõeldav, siin takistusi pole, kuid ministeeriumi tellitud lendude arvu suurendada ei saa, sest selleks pole meil lihtsalt vahendeid,» ütles MKMi pressiesindaja Mihkel Loide BNSile.

Transaviabaltika teatas 25. juulil, et Tallinna-Kuressaare liini täituvus oli juunis 77 protsenti, mistõttu oleks vedaja hinnangul vaja suviseid lisareise. Ettevõtte hinnangul oleks suveperioodil vaja reedeti, pühapäeviti ja esmaspäeviti lisada Kuressaare suunal täiendav lisalend pärastlõunaks, mis aitaks katta suvist lennuvajadust.

MKM-i hankel saarte lennuühenduse pidamiseks tegi möödunud aasta mais parima pakkumise Leedu ettevõte Transaviabaltika. Leping pakkumuse võitnud ettevõttega kestab kuni 31. maini 2019.

Transaviabaltika lennuliinide projektinimetus Eestis on Saartelennuliinid, mis teenindab maavalitsustega sõlmitud lepingute läbi lende Kuressaarde ning Kärdlasse.

Taastunud lennuühenduse esimene lend suunal Tallinn-Kärdla startis mullu 20. juuni hommikul kell 7 ja suunal Tallinn-Kuressaare sama päeva hommikul kell 8.35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles