Rain Rosimannus pani ettevõtte kinni (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus.
Rain Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtja ja reformierakondlasest poliitik Rain Rosimannus otsustas likvideerida oma ettevõtte OÜ Info- ja analüüsiteenused. 

2015. aastal loodud Info- ja analüüsiteenused OÜ põhitegevuseks oli analüüsi-, konsultatsiooni- ja nõustamisteenuste pakkumine. Firma tegi ülemöödunud aastal 27 500 eurot käivet ja teenis ligi 10 000 eurose kasumi.

Rosimannus põhjendas osaühingu lõpetamist sellega, et ta otsustas sulgeda kõik ettevõtted, mis praegu enam sisuliselt ei tegutse. «Pole mõtet neid niisama tühjalt hoida,» selgitas ta.

Siiski kuulub ettevõtjale praeguse seisuga valdusfirma OÜ Väädi, mis tegeleb säästude investeerimise, varade haldamise ning nõustamis- ja juhtimisteenuste pakkumisega. Ettevõte pole möödunud aasta aruannet veel esitanud, kuid Rosimannuse sõnul tehakse seda õige pea.

Väädil on 100 protsendiline osalus tütarfirmas Input Industries Inc OÜs ja 50 protsendiline osalus OÜs Happy Hydrocarbs. Lisaks omab ettevõtte alla protsendilist tükki ettevõttes Karl Disain.

Peale selle kuulub Rain Rosimannusele läbi Singapuri ettevõtte Roy & Klas Eestis asuv valdusfirma nimega Thirona Capital, millele kuulub omakorda kolmandik ettevõttes Südamekodud OÜ.

Südamekodud pälvis hiljuti meedias tähelepanu sellega, et kavatseb luua Eesti suurima hooldekodude keti. Rosimannuse sõnul areneb firma tegevus igati plaanipäraselt. Nii omandas ettevõte Raplamaal asuva ASi Käru Hooldusravi Keskuse opereerimistegevuse.

«Südamekodude kaubamärgi all käivitub seal tegevus 1. augustist. Alustame seal ühtlasi hooldekodu laiendamise kavandamisega,» selgitas Rosimannus tulevikuplaane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles