Saaremaal napib põllumaad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumaa.
Põllumaa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vaatamata sellele, et Saaremaal on viimastel aastatel kasutatava põllumaa pindala kasvanud tuhandeid hektareid, ei ole see Saaremaa põllumeeste maapuudust oluliselt leevendanud.

Staažikas põllumees Kaido Kirst sõnas, et maapuudus on Saaremaal tõepoolest olemas, vahendab Saarte Hääl. «Meil on veidi üle 300 hektari maad, kuigi oma tehnika ja kolm poega saaksid edukalt rakendust umbes 500 hektari pealt,» rääkis ta.

Kirst märkis, et enne PRIA toetusi pole maa rendiks küsitud muud kui seda, et keegi maad hooldaks ja kasutuses hoiaks - nüüd on asi võtnud ärilise pöörde ning domineerib see, kellel raha jätkub.

«Ma ütleks nii, et raisku lastud maid on palju,» sõnas vilja- ja kalakasvatusega tegelev Priit Lulla, lisades, et põllumajandusühistute käes on hulk maad, mille pealt saadakse pindalatoetust, kuid mida ei suudeta korrektselt hallata.

«Meie piirkonnas lihtsalt polegi kuhugi poole laieneda, sest vaba maad ei ole,» sõnas Saaremaal Leisi kandis vilja kasvatav Artur Laul.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles