Rahandusminister: riik ei kaota Läti alkoralli tõttu midagi (9)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Tairo Lutter

Rahandusminister Toomas Tõniste ütles Vikerraadio saates "Uudis +", et kuigi aktsiisitõusu tõttu on oodata, et soomlased enam nii palju Eestist alkoholi ei osta ja eestlased ostavad selle võrra rohkem Lätist, siis Eesti riik rahaliselt mitte midagi ei kaota.

Saatejuht Arp Müller rääkis, et käesolevaks aastaks on riigieelarvest kavandatud tulu alkoholiaktsiisist 276 miljonit ehk eelmise aastaga võrreldes 25 miljonit rohkem, vahendab ERR. Müller küsis Tõnistelt, kas see tuleb ikka kokku, viidates samal ajal toidutööstuse liidule, mis prognoosib, et aktsiisitõusude tõttu jääb riigil saamata tänavu 68 miljonit ja aastal 2018 juba 150-170 miljonit eurot.

"Ma arvan, et nende PR-töötajate eesmärk ongi jätta selline mulje nagu riik kaotaks. Siiamaani on tegelikult kõige täpsemad olnud rahandusministeeriumi prognoosid ja seal tegelikult prognoositakse edaspidi eelarve kasvu. Selles mõttes me täna kindlasti ei saa rääkida, et me midagi kaotame, riik saab rohkem tulu aktsiisist kui enne aktsiisitõusu," kommenteeris Tõniste.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja ütles eelmisel nädalal, et rahandusministeeriumi hinnangul kaotab Eesti piirikaubanduse tõttu käesoleval aastal 22 miljonit eurot maksutulu.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles