Eesti suursaadik Venemaal: Eesti ei pidurda Nord Stream 2 kõnelusi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream 2 tutvustus Tallinnas
Nord Stream 2 tutvustus Tallinnas Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti ei leia, et Nord Stream 2 gaasijuhtme projekti rakendamine oleks hea mõte, kuid samas Euroopa Liidu (EL) eesistujana ei tõkesta Eesti selle kohaseid läbirääkimisi ja läheneb asjale konstruktiivselt, ütles Eesti suursaadik Venemaal Arti Hilpus.

«Isegi kui Eesti ei näe projektis majanduslikku või muud kasu, oleme EL-i Nõukogu eesistujana valmis lähenema sellele konstruktiivselt, et Euroopa Komisjon saaks töötada võimalikult efektiivselt,» ütles Hilpus usutluses uudisteagentuurile Interfax.

«On tähtis, et tagaksime kõigi Euroopa Energialiidu põhimõtete järgimise. Siinkohal on eesistuja roll aidata kaasa kõneluste protsessile ja aidata Euroopa Komisjonil neiks läbirääkimisteks mandaati saada. Selles mõttes Eesti, eesistujana, ei aeglusta seda protsessi,» ütles Hilpus.

«Riiklikul tasandil on Eesti Nord Streami projekti osas skeptiline ega näe selleks vajadust,» märkis Hilpus, «Meie hinnangul ei aita mitmekesista Euroopa turul gaasiallikaid ega gaasivoogusid, sest see suurendab vaid sõltuvust ühest pakkujast.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles