Mustamäe endisest telefonijaamast ehitatakse moodne ja säästev kortermaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneelid.
Päikesepaneelid. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ehitajate tee ja Vilde tee nurgal asuv Mustamäe endine telefonijaam rekonstrueeritakse väikeste korteritega viiekorruseliseks elamuks.

Majja on planeeritud kahetoalised kompaktsed korterid ja läbi kahe korruse kõrguvad loftid. Katusel toodavad energiat päikesepaneelid ja hoonet arendav Scandium Kinnisvara pani hoone nimeks Spacecube, selgub pressiteatest.

Majas hakkavad paiknema väikesed korterid suuruses 19,7-35,7 ruutmeetrit. Maja ette on lisaks autoparklale planeeritud rattaparkla. Maja sees on disainitud trepikojad ja energiasäästlikud lahendused, alates LED tehnoloogiaga valgustusest lõpetades veesäästlike duši- ja valamusegistitega. Maja katusele paigutatakse taastuvenergiat tootvad päikesepaneelid.

Maja planeerimisel on arvestatud ka üüriinvestorite huvidega. Majja on ettenähtud kaugloetavad arvestid kommunaalkulude sujuvaks halduseks ning elanikele mõeldud ühine pesumasinaruum.

«SpaceCube on mahukas projekt, mis tänu väikestele ühikutele sobib hästi nii alustavale kui ka juba kogenenumale üüriinvestorile. Enda kogemusest näen, et üüriturul muutub aina olulisemaks see, millised on korterite kõrvalkulud. Siin projektis oleme rõhku pannud nende minimeerimisele,» ütles Scandium Kinnisvara partner ja investorsuhete juht Jaak Roosaare.

SpaceCube arhitektid on FE Arhitektid. Maja valmib 2018. aasta esimeses kvartalis.

Scandium Kinnisvara on kinnisvaraarendusettevõte, mis on spetsialiseerunud väikekorterite loomisele. Scandium Kinnisvara tegeleb lisaks kinnisvaraarendusele üürikinnisvara haldamise ja kinnisvarainvesteeringute juhtimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles