Tauno Kangro ettevõtte hoog pidurdus

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Kangro värske taies Kukk Tallinna loomaaias.
Tauno Kangro värske taies Kukk Tallinna loomaaias. Foto: Liis Teimann

Pool Eestit skulptuuridega ära kaunistanud Tauno Kangro ettevõtte käive ja kasum vähenesid mullu 2015. aastaga võrreldes.

Kangro firma SkulpuuriGalerii OÜ käive oli mullu 436 000 eurot, aasta varem oli käive 463 000 eurot. Kasumit teenis ettevõte 54 000 eurot tunamulluse 96 000 euroga võrreldes.

SkulptuuriGalerii OÜ on alates 2007. aastast tegutsenud aktiivselt nii majandusliku kui ka loomingulise tegevusega ning nimetatud tegevuse tulemusena tekkinud kunstiteoste müügiga, seisab majandusaasta aruandes. Samuti kuuluvad SkulptuuriGalerii OÜ erinevate tegevuste hulka koolituste ja ürituste korraldamine ning Harjumaal Laitse külas asuva Graniitvilla majandamine (st. ruumide rent, majutus jne).

Tänasel päeval võibki SkulptuuriGalerii OÜ majandustegevuse jagada kahte suuremasse tegevussuunda: - loominguline tegevus ja selle tegevuse tulemusena tekkinud kunstiteoste müük; - Harjumaa Laitse külas asuva Graniitvilla majandamine, kirjutab Kangro aruandes.

SkulptuuriGalerii OÜ loomingulise tegevuse all mõistetakse eelkõige osaniku ja juhatuse liikme Tauno Kangro poolt kunstiteoste (sh. skulptuurid, pastellamaalid jne.) loomist ning nende müüki SkulptuuriGalerii OÜ poolt hallatavas Tallinnas Aia tn 17/Uus tn 20 asuvas kunstigaleriis.

Igal aastal toimub mitmeid näitus-müüke nii Eestis kui ka teistes riikides. Oluline osa kunstiteostest luuakse ka konkreetsete tellimuste alusel. SkulptuuriGalerii OÜ hallata on ka Harjumaal Laitse külas asuv Graniitvilla, mis on viimasel ajal muutunud eriti populaarseks. Kindlasti on Graniitvilla populaarsuse kasvule kaasa aidanud seal toimuvad kontserdid ja etendused. Lähtuvalt eeltoodust tervikuna näeb SkulptuuriGalerii OÜ oma tegevust jätkuvalt positiivsena ja kasvavana, kirjutab Kangro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles