Analüüs: neli võimalust, mis juhtub Tallinkiga (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki suuromanikud ja nõukogu liikmed (vasakult) Kalev Järvelill, Ain Hanschmidt, Toivo Ninnas ja Enn Pant.
Tallinki suuromanikud ja nõukogu liikmed (vasakult) Kalev Järvelill, Ain Hanschmidt, Toivo Ninnas ja Enn Pant. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinki kolmapäevane teade uue tuumikinvestori otsimisest tähendab sisuliselt seda, et Tallink on müügis. Tegu on kõige olulisema ettevõttega Tallinna börsil, mistõttu teeks selle börsilt äraviimine kohalikule väärtpaberiturule suurt kahju.

Tallinki suurimad aktsionärid on 38,03-protsendilise osalusega Infortar ja Citigroupi süsteemis olevad erakapitalifondiga seotud ettevõtted Baltic Cruises Holding (BCH), Baltic Cruises Investment (BCI) ja Citigroup Venture Capital International Growth Partnership (CVCI), kelle käes on kokku 23,68 protsenti aktsiatest. Kogu protsess võib lõppeda kõigi aktsiate ülevõtmispakkumise tegemisega, mis omakorda võib päädida Tallinki lahkumisega börsilt.

Tallinki aktsia hind kerkis eile kaheksa protsenti, 1,07 euroni, mis teeb ettevõtte turuväärtuseks 718 miljonit eurot. Tallinna börsiettevõtete turuväärtus on eilse seisuga kokku 2,5 miljardit eurot, mis tähendab, et Tallink moodustab peaaegu kolmandiku kohaliku börsi väärtusest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles