Uus E10 bensiin külvab Euroopas segadust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protest E10 kasutuselevõtu vastu.
Protest E10 kasutuselevõtu vastu. Foto: AFP/Scanpix.

Autoomanike mäss uue E10 mootoribensiini vastu on kerkimas Saksamaal kuumaks poliitiliseks teemaks, vahendab Talouselämä.


Saksamaa parlament (Bundesdag) kavatseb täna arutada olukorda, mis on üles kerkinud seoses segadusega E10 bensiini ümber. Nimelt on tarbijate vastuseis uuele mootorikütusele poliitikuid üllatanud.

Saksa partei CDU esindaja Volker Gauder on ajalehele Bild juba öelnud, et ei usu E10 kütuse turul püsimist, kuna inimesed on juba oma valiku langetanud.

Transpordiminister Peter Ramsauer on samas seda meelt, et uus kütus jääb siiski püsima. Samas teatas eelmisel nädalal suur Saksa tanklakett Aral, et toob E10 asemel müügile tagasi traditsioonilise Super-mootorikütuse.

Samas vahendab Helsingin Sanomat, et ka Soomes on olnud nõudlus E10 järele nii tagasihoidlik, et selle müük on osas tanklates lõpetatud.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles