Nordea kasvatas Baltikumis tublisti tegevuskasumit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Baltikumi juht Inga Skisaker (vasakul)
Nordea Baltikumi juht Inga Skisaker (vasakul) Foto: JUSS SASKA

2017. aasta I poolaastal oli Nordea tegevuskasum Balti riikides 49 miljonit eurot, mis on 19 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Netointressitulu suurenes kolme protsendi võrra, netoteenustasutulu kasvas 13 protsenti tänu suurenenud pangatoodete müügile ning igapäevapanganduse teenuste, sh üha enam ka digikanalite aktiivsele kasutamisele, teatas pank. Kogutulu suurenes ühe protsendi võrra, 103 miljoni euroni.

Kuna kliendid kasutavad Nordeat üha enam kodupangana, on ka hoiuste maht kasvanud senisest kiiremini – aastases võrdluses 11 protsenti –, samas kui kogu laenuportfell kasvas nelja protsendi võrra.

«2017. aasta esimesel kuuel kuul jätkas Nordea Baltikumis edukalt oma strateegia elluviimist, näidates häid tulemusi kõigi strateegiliste näitajate osas: vähendades rahastamispuudujääki, suurendades kapitalitõhusust ja aktiveerides kodupangakliente,» rääkis Nordea Balti panganduse juht Inga Skisaker.

Eesti majandustulemused peegeldavad soodsat majanduskeskkonda

2017. aasta I poolaastal teenis Nordea Eestis 45,2 miljonit eurot tulu, mis on 7 protsenti rohkem võrreldes 2016. aasta sama perioodiga. Nordea Eesti kasum oli I poolaastal 22,8 miljonit eurot.

Stabiilset tulu ja kasumi kasvu on toetanud jätkuvalt aktiivne tegevus nii era- kui äriklientide laenu- ja liisinguturul ning samuti kodupangaklientide aktiivne pangateenuste kasutamine.

Eraisikute laenuportfell kasvas aastases võrdluses 8 protsenti, äriklientidele väljastatud laenude maht kolm protsenti. Kokku ulatus laenuportfell poolaasta lõpuks 3,5 miljardi euroni, kasvades aastases võrdluses neli protsenti.

Klientidelt kaasatud hoiuste kogumaht suurenes 2016. aasta I poolaastaga võrreldes 21 protsenti, 1,9 miljardi euroni. Klientide suurenenud huvi säästmis- ja investeerimistoodete vastu on kasvatanud investeerimistoodete müüki eelmise aasta poolaasta võrdluses 119 protsenti.

Nordea Eesti head majandustulemused peegeldavad ühtlasi ka meid ümbritsevat soodsat majanduskeskkonda. Nordea hiljuti avaldatud majandusprognoosi kohaselt muutub Eesti majanduskasv eksporditulude ja investeeringute toel laiemapõhjaliseks. Eesti tööstuse mahukasv oli I poolaastal koguni üks euroala kiirematest.

Maineka auhinna üle hea meel

Nordea Eesti juhi Gerd Mülleri sõnul on hea meel näha, et Euroala majanduse väljavaade lubab eksportivatele ettevõtetele  kasvu, mis koos tootmisvõimsuste suurema rakendatusega  toetab erasektori investeeringuid.

«Eraisikute jätkuvalt  kasvavad säästud (hoiused ca üheksa protsenti a/a mais, allikas: Eesti Pank) on märkimisväärselt suurendanud huvi investeerimistoodete vastu, mida aktiivselt oma klientidele pakume,» kommenteeris Müller üldisi majandustrende.

Pangajuhil on suurim heameel maineka majandusajakirja  World Finance'i hiljutise tunnustuse üle pensionivaldkonnas, kus Nordea Pensions Estonia puhul toodi esile oskuslikku riskide juhtimist ja usaldusväärse tooteportfelliga investeerimismudelit, samuti meie kliendikeskset teenindust ja finantskirjaoskuse arendamist.

«Auhind peegeldab meie pea kümneaastast pühendumist ning järjepidevat tegutsemist pensionifondide vallas Eestis – soovime kindlasti samas suunas jätkata,» märkis Müller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles