Kanada reitinguagentuur andis Eestile kõrge hinnangu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes, Postimees
Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

Kanada reitinguagentuur DBRS Ratings Limited andis Eestile pikaajalise reitingu tasemel AA (low) ning lühiajalise reitingu tasemel R-1 (middle), agentuur hindab reitingute trendi stabiilseks.

AA (low) reitingut toetab Eesti stabiilne makromajanduslik poliitika, samuti Euroopa Liitu ning euroalasse kuulumine, vahendab ERRi uudisteportaal. Tugevustele mõjuvad vastukaaluks aga Eesti majanduse väiksus ning tundlikkus välismõjudele.

DBRS-i hinnangul sobituvad valitsuse uued eelarvemeetmed plaaniga muuta fiskaalpoliiitkat paindlikumaks ning toetada kasvu keskpikal perioodil samaaegselt säilitades ettevaatlikku eelarvepoliitikat.

DBRS andis Eestile krediidireitingu esmakordselt. Kõrgeim pikaajalisem reitingutase on AAA ning madalaim D, samuti lisatakse kategooriaid (high) ja (low). Lühiajalist reitingut antakse tasemel R-1, mis on kõrgeim, kuni R-5, mis on madalaim.

Loe rohkem ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles