Eesti ettevõtjad peavad stabiilsust maksude alandamisest olulisemaks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud
Maksud Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

87 protsendi ettevõtete arvates on Eesti maksupoliitika juures kõige olulisem stabiilsus ja ennustatavus, näitab KPMG Baltics OÜ küsitlus.


4 protsenti peab olulisimaks käibemaksu alandamist, 3 protsenti tulumaksumäära langetamist, 3 protsenti maksude tasumise lihtsustamist, 1 protsent progressiivset maksusüsteemi ning 1 protsent teiste Balti riikidega võrdse maksukoormuse kehtestamist.

69 protsenti firmadest arvab, et tööjõukulude vähendamiseks tuleks kehtestada sotsiaalmaksu ülempiir. 23 protsenti on selle vastu. 8 protsendil pole seisukohta.

Struktuurireformides peaks riik vastanute arvates keskenduma ennekõike bürokraatia ja halduskoormuse vähendamisele (seda pidas olulisimaks 33 protsenti), ekspordi soodustamisele (25 protsenti) ja innovatsiooni toetamisele (15 protsenti). Tööturu paindlikkuse suurendamisele peaks keskenduma 12 protsendi, tervishoiusüsteemi uuendamisse 10 protsendi ning konkurentsi soodustamisse 2 protsendi meelest.

Veebipõhisele uuringule «Majanduse pulss 2011» vastas tänavu 204 Eesti ettevõtet tegevjuhtkonna liikme või omaniku tasemel. Valdav osa vastanud firmadest olid suured või keskmise suurusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles