Ligi pool ettevõtjaist tahab Eestisse tuumajaama

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumareaktor.
Tuumareaktor. Foto: SCANPIX

48 protsenti KPMG Baltics OÜ küsitlusele vastanud Eesti ettevõtetest arvab, et riigi prioriteet energiamajanduse arendamisel peaks olema Eestis tuumaelektrijaama ehitamine.


42 protsenti peab prioriteediks elektri ja soojuse koostootmisjaamade eelistamist, 4 protsenti fossiilkütuse tehnoloogiate eelistamist, 3 protsenti energiaimpordi suurendamist ja 2 protsenti tuuleenergia eelistamist. Vee-energia eelistajaid peaaegu pole.

Jaapani tuumakriis ettevõtjate suhtumist tuumajaama ehitamisse vähemalt esialgu eriti ei mõjutanud - pärast tuumakriisi puhkemist ehk ajavahemikul 11.-15. märts vastanutest nimetas tuumajaama ehitamist prioriteediks 46 protsenti.

Veebipõhisele uuringule «Majanduse pulss 2011» vastas tänavu 204 Eesti ettevõtet tegevjuhtkonna liikme või omaniku tasemel. Valdav osa vastanud firmadest olid suured või keskmise suurusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles