Ehitusbuum vedas tsemenditootja kasumisse (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsemendi tootmine.
Tsemendi tootmine. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti suurim tsemenditootja Kunda Nordic Tsement AS suutis tänu Eesti ehitusturu elavnemisele rohkem tsementi müüa ja aasta lõpuks 2 miljoni euroga kasumisse jõuda. 

Ettevõtte juhatus möönab majandusaast aruandes, et majandustulemused olid paremad kui plaanitud. Käive paranes paar protsenti ja küündis ligi 40 miljoni euroni. Veel 2015. aastal oli firma 6,4 miljoni euroga kahjumis. 

Juhatus toob ühe edu põhjusena välja Eesti ehitusturu aktiivsemaks muutumise, mis omakorda võimaldas neil objektidele rohkem tsementi müüa. Seevastu tsemendi ja klinkri eksport veidi vähenes, kuna Venemaal võeti kasutusele uus tsementide sertifitseerimissüsteem ja Läti turul vähenes nõudlus. 

Kunda Nordic Tsement müüs eelmisel aastal veidi rohkem ka killustikku, mis jõudis meie lähipiirkonna teede ehitusse. 

Käesoleva aasta eesmärkideks on jätkata tsemendi koduturu liidrina. Juhatus tõdeb, et ka sel aastal Eesti ehitussektor tõuseb, kuna täitub valitsuse lubadus investeerida rohkem infrastruktuuri projektidesse. 

AS Kunda Nordic Tsement on 147-aastase ajalooga ettevõte, mis kuulub praegu rahvusvahelise kontserni HeidelbergCement Group koosseisu, kus töötab ligikaudu 62 000 inimest 60 erinevas riigis. 

Kunda Nordic Tsement toodab ehitustsementi ja lubjakivikillustikku ning pakub sadamateenuseid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles