Pildid: Eesti õpilasfirma valiti Euroopa parimaks

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva öösel saabus Brüsselist Eestisse Euroopa parimaks õpilasfirmaks kroonitud Festera meeskond. 

Juubeldavad Hugo Treffneri Gümnaasiumi noori võtsid lennujaamas vastu perekonnad, sõbrad ja tuttavad. Festera meeskonna moodustasid Kevin Reisenbuk, Sandra Võsaste, Kris-Robin Sirge ja Joonatan Oras, kellest viimane veel Eestisse tagasi ei tulnud. 

Festera tõi Euroopa parima õpilasfirma tiitli juba kolmandat korda viimase kaheksa aasta jooksul Eestisse. Kuuel korral on Eesti meeskonnad koju toodud esikolmiku koha.

Õpilasfirma äriidee põhineb biolagunevate jäätmete käitlemiseks mõeldud prügikastidel, millega saab kodustes tingimustes lagundada toidujäätmeid ja muud sarnast, et tekitada huumust. Viimast saab kasutada näiteks taimede väetisena. Prügikast ei tekita toas haisu ja äädikakärbsed ning seda võib tühjendada kord kahe kuu jooksul.

Võistluse ajal külastas noori ka Eesti eurosaadik Kaja Kallas, kes leidis, et tahab ka ise biolagunevaid jäätmeid töötleva prügikasti omanikuks hakata. 

Mai alguses võitis Festera Eesti parima õpilasfirma tiitli. Ettevõttel on juba sõlmimisel ka lepingud suurfirmadega ning müüginumbrid on jõudsalt kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles