Nordecon rekonstrueerib Tallinna ringtee lõigu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon.
Nordecon. Foto: Margus Ansu / Postimees

AS Nordecon ja maanteeamet sõlmisid lepingu Tallinna ringteel teelõigu rekonstruerimiseks, tööde maksumus koos käibemaksuga on 13,7 miljonit eurot.

Lepingu käigus rekonstrueeritakse 2,25 km Tallinna ringteed, mis ehitatakse ümber 2+2 ristlõikega maanteeks. Olemasoleva Väo raudteeviadukti asemele rajatakse kaks uut teineteisest sõltumatut viadukti pikkusega ca 100 meetrit. Põhitee alla rajatakse Veneküla tunnel ja koos tunneliga umbes 300 meetrit kergliiklusteid. Kokku paigaldatakse ligikaudu 83 000 ruutmeetri ulatuses uut asfaltkated.

«Tallinna ringtee ehk riigitee nr 11 ümberehitamine jätkub ka sellel ehitushooajal – Nordecon asub rekonstrueerima Tallinna ringtee päris algust: kilomeetreid 0,6–2,8. Praegusest kolmanda klassi maanteest saab peale tööd edukat teostamist esimese klassi maantee,» ütles Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur pressiteates.

«Tallinna ringtee olulisusest saavad aru kõik, kes sellel liiklevad – rekonstrueerimisega peab saavutama eelkõige liikluse vähenemise linnas ja ümbritsevates asulates sees, parema läbilaskvuse ning muidugi ka transiidi kiirenemise. Tallinna ringtee kuulub ka üleeuroopalisse TENT-T ehk Trans European Network–Transport võrgustikku, mille üks eesmärkidest on juba olemasolevad teed ja trassid muuta lihtsasti kasutatavaks ja tõhusaks.» 

Ehitustööd valmivad 2018. aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles