Tallinna Sadama börsileviimine läheb maksma kuni miljon eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ja majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ja majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Mihkel Maripuu

AS-i Tallinna Sadam börsile minekut hakkavad poole miljoni kuni miljoni euro eest nõustama STJ Advisors ja Superia Corporate Finance.

AS Tallinna Sadam valis avaliku rahvusvahelise hanke korras aktsiate avaliku esmaspakkumise (IPO) protsessi sõltumatu finantsnõustaja. Nelja pakkumise seast valiti võitjaks Ühendkuningriikide ettevõtte STJ Advisors ja Eestis baseeruva Superia Corporate Finance ühispakkumus, teatas ettevõte.

Tallinna Sadama finantsjuhi ja juhatuse liikme Marko Raidi sõnul oli valiku tegemine raske kuna kõik esitatud pakkumised olid väga tugevad ning kõikide puhul oli kaasatud nii Eesti kui ka rahvusvahelisi eksperte. Võitja kasuks rääkis parim hind. Hind jäi poole miljoni ja miljoni euro vahele, ütles Raid BNS-ile.

Finantsnõustaja roll saab olema emitendi sõltumatu nõustamine ja kogu IPO protsessi järelevalve ning emitendi juhatuse, nõukogu ja omaniku abistamine IPO protsessis.

AS-i Tallinna Sadam kuni 30 protsendi aktsiate avalik noteerimine on kokkulepitud valitsuse koalitsioonilepingus. Ettevõtte eesmärk on noteerida aktsiad Nasdaq Tallinn börsil hiljemalt 2018. aasta esimese poolaasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles