Investor teenis Eesti Energiat erastada soovinud NRG Energy aktsiaga ühe päevaga 77 miljonit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NRG elektrijaam Ontarios.
NRG elektrijaam Ontarios. Foto: /©The Image Works / TopFoto/Scanpix

NRG Energy aktsia hind tegi eile üheksa aasta suurima tõusu pärast seda, kui ettevõte teatas, et müüb tervelt nelja miljardi dollari väärtuses varasid, kaasa arvatud peaaegu kogu oma taastuvenergia äri.

NRG aktsia hüppas eile 25 protsenti 20,45 dollarini, sest juhul, kui müük õnnestub, suudab ettevõte vähendada hiiglaslikku võlakoormat ning tagastada midagi ka aktsionäridele.

NRG strateegiamuutuse taga on tuntud riskikapitalist Paul Singer, kelle riskifond Elliott Management avalikustas jaanuaris, et on soetanud kuus protsenti ettevõtte aktsiatest ning plaanib survestada juhtkonda tegema strateegilisi ja juhtimismuutusi, eesmärgiga suurendada ettevõtte aktsionäride vara väärtust. Ta tegi koostööd investeerimisfirmaga Bluescape Energy ning kahepeale kokku on nende osalus piisavalt suur, et sundida ettevõtet muutusi tegema.

Elliottile kuulub 18,1 miljonit NRG aktsiat, mis tähendab, et investor teenis päevaga 77,4 miljonit dollarit, kirjutab CNBC. Alates sellest päevast, mil Singer teatas oma investeeringust, on NRG aktsia kerkinud juba 39 protsenti.

Sajandivahetusel soovis Eesti valitsus erastada NRG Energyle 49 protsenti Eesti Energia aktsiatest. 2001. aasta detsembrist valitsus siiski loobus tehingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles