Eesistumine kultuurikatlas läheb maksma kena kopika (2)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuurikatlas korraldatava Euroopa Liidu eesistumise nimel on nähtud vaeva, tehtud palju tööd ja investeeritud hulk raha. Selleks et kõik mööduks laitmatult ja Euroopa poliitilisele eliidile meeldivalt, on tööle pandud mitmeid ettevõtteid, mille koostöös peaksid eesistumise kuud mööduma mugavalt ja valutult. Kultuurikatlas Eesti Euroopa Liidu eesistumise korraldamisele kulutab Eesti riik peaaegu neli miljonit eurot.

Nelja miljoni eest saab Kultuurikatlas end turvaliselt tunda, imetleda erinevaid ekraane, korraldada paljudes ruumides häid konverentse, nautida moodsat disaini ja Eesti tippkokkade hõrgutisi – 3 299 525 euro ja 20 sendi eest.

See arv kindlasti veel kasvab, täpse summa saab kokku arvutada pärast eesistumise lõppu. «Mitmete teenuste täpne hind sõltub sellest, mis mahus neid lõpuks vaja läks. Näiteks põhikoristusele juurde tellitav koristusteenuse hange on veel ettevalmistamisel, seega seda täpset summat täna veel öelda ei saa,» sõnas riigikantselei meedianõunik Greete Kempel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles