Fotod: Elering lammutab Mustamäel liinid ja viib need maa alla

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Mustamäel algas Eleringi Veskimetsa-Järve 110-kilovoldise elektri õhuliini ja mastide demonteerimine, mille tulemusel vabanevad akende taga kulgevast ja silmariivavast kõrgepingeliinist Mustamäel Siili tänava elanikud ja ümberkaudsed piirkonnad.

Tegemist on osaga Eleringi suuremast projektist, millega Tallinna tiheasustusega alad vabanevad järk-järgult oma eluea lõpetanud kõrgepingeliinidest. Kaabelliinide rajamine õhuliinide asemele annab võimaluse kasutada liinikaitsevööndite alt vabanevat maad linlaste elukeskkonda parandavateks ettevõtmisteks. Elanikele tähendab see ühtlasi ka ilusamat elukeskkonda.

Lisaks Siili tänavale saab linn liinikoridoride võrra puhtamaks Tammsaare, Kadaka, Mustamäe, Nõmme, Retke ja Rahumäe teel, samuti Sõpruse puiesteel ja Elektroni tänaval.

Veskimetsa- Järve 110 kilovoldise liini asemele rajatud uus 6,2 kilomeetri pikkune Veskimetsa-Järve kaabelliin kulgeb mööda Kadaka, Ehitajate, Vilde ja Sütiste teed ning Tervise tänavat. Tööde maksumus oli ligikaudu 2,6 miljonit eurot ilma käibemaksuta.

Ohutuse tõstmiseks ja visuaalse reostuse vähendamiseks tehtavate tööde käigus ehitab Elering lähemate aastate jooksul välja kokku mitmekümne kilomeetri ulatuses uusi kaabelliine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles