Kuus nippi Warren Buffetilt edukaks eluks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: ALEX WONG/AFP/Scanpix

Warren Buffet on tõenäoliselt kõige edukam investor maailmas ja ta on ka üks rikkamaid inimesi maailmas. Business insider pani kokku kuus õpetust Warren Buffetilt, mida tasub kõrva taha panna.

  1. Ela alla oma rikkuse

    Warren Buffeti varaväärtus on 77 miljardit, aga ta elab endiselt samas majas, mille ta ostis 1958. aastal ainult 31 500 dollari eest. Võrreldes tema sissetulekut ja varaväärtust, elab Warren Buffet kokkuhoidlikult. Tema ülejäänud raha on hädaolukordade jaoks. Kuna ta elab säästlikult, saab ta rohkem raha investeerida, mis toob omakorda sisse rohkem raha. Selle tulemusena mitte ainult ei kasva tema jõukus kiiremini, vaid on ka vähe tõenäoline, et ta kunagi pankroti läheb.
                                                         
  2. Jäta vahele koosolekud ja muud ebavajalikud ajaraiskajad

    Selle asemel, et käia iga aasta pikkadel ja ebavajalikel koosolekutel, saadab Buffet kirja kõigile oma ettevõtetele. Kirjas tunnustab ta eelmise aasta võite ja sõnastab eesmärgi käesolevaks aastaks. Sellest tulenevalt on tal rohkem aega teha tööd tulusamate projektide kallal ja tema töötajatel on rohkem aega töötada, et saavutada seatud eesmärke.
     
  3. Harjuta oma suhtlusoskuseid

    Buffet vihkas avalikult kõnelemist kui ta noorem oli, aga ta teadis, et see on vajalik, kui ta tahab edukaks saada. Ta osales avaliku suhtluse kursusel ja lõpuks murdis oma hirmu, mille tulemusena sai ta väga edukaks avalikuks rääkijaks. Nüüd kõneleb ta noortele, et edukuse võtmeks on suurepärane oskus suhelda.
     
  4. Uuri enne kui investeerid

    Alati uuri enne kui sa investeerid! Buffet uurib igat oma ettevõtet põhjalikult ja teeb kindlaks, et saab nende ärimudelist aru, enne kui investeerib. Kui ta on leidnud, et aktsia on tugev, investeerib ta väga heldelt. Talle meeldivad ka ettevõtted, mida on lihtne juhtida. Ettevõteted, mida on nii lihtne juhtida, et «isegi loll saab sellega hakkama» on suhteliselt turvalised investeerimiseks.
     
  5. Ära mine trendidega kaasa

    Alati leidub trendikaid aktsiad, mida osta nagu Facebook, Apple, Snapchat või Twitter. Warren Buffet hoiab neist aga eemale ja investeerib aktsiatesse, millel on tõendatud saavutuste loend. Lõppude lõpuks pole ju teada, millal uued trendid mööduvad ja kui pikalt trendikad investeeringud kasumit toovad.
     
  6. Lõbutse

    Warren Buffet ei mõista miks inimesed teevad tööd, mis neile ei meeldi, selleks et saavutada kiirelt edu. Ta usub kindlalt, et kõik peaksid tegema seda, mis neile meeldib, sest elu on liiga lühike. Buffet armastab oma tööd ja investeerimist, mispärast ta näeb palju vaeva ning teeb palju tööd.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles