Paigaturundus: selgus Soome kõige rokilikum linn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oli Provnssirocki peaesinejaks saksa ansambel Rammstein
Mullu oli Provnssirocki peaesinejaks saksa ansambel Rammstein Foto: SCANPIX

Soome rahvusringhäälingu pop-portaal Ylex.fi korraldas küsitluse, kus paluti lugejatel öelda, mis on Soome kõige roklikum linn. (Vaata allpool lisatud artikkel küsitluse väljakuulutamisest).

Täna löödi portaali külastajate hääled kokku. 386 häälega saavutas esimese koha Lääne-Soome väikelinn Seinajoki, kus korraldatakse muusikafestivali Provinssirock.

Teiseks tuli Joensuu, mille suurim muusikafestival on Ilosaarirock. Kolmandaks tuli Tampere, kus tehtava rock-muusika kohta on isegi oma termin – «manserokki». Kokku anti küsitluses 1186 häält.

Seinajoki linnas on selts Selmu, mis tegeleb Provinssirocki korraldamisega.

Selmu juhil Harri Pihlamäkil on uudise pärast muidugi hea meel. Tema sõnul on 58 000 elanikuga linnas muusikasõpradel oma koht, kus õhtuti rokkmuusikat kuulata - rokiklubi nimega Rytmikorjaamo, kuhu kuulub umbes tuhat rokisõpra.

Pihlamäki märgib hea sõnaga ära ka kõrtsi Bar 15, kus toimuvad korrapäraselt rokikontserdid. Elavat muusikat näeb ja kuuleb ka linna restoranides ja muudes söögikohtades.

Pihlamäki sõnul tuleb ette nädalavahetusi, kus linnas toimub koguni 6-7 rokikontserti.

Rytmikorjaamo rokiklubi pakub ka bändidele harjutamisvõimalusi, millist tegevust toetab Seinajoki linn aastas 30 000 euroga.

Pihlamäki märgib, et Provinssirocki toimumispaigas käivad praegu ehitustööd, et maa-ala laiendada ja muusikasõpradele mugavamaks teha. Festivali korraldajad soovivad muuta maa-ala ka aasta läbi kasutatavaks, sellekohasteks ehitustöödeks otsitakse praegu raha.

2008. aastal käis Provinssirockil 80 500 külastajat. Festival toimus esimest korda 1979. aastal. Tänavu toimub festival 17.-19. juunil, peaesinejaks System Of A Down.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles