VKG lubab Kohtla-Järvel luua 200 uut töökohta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tehas.
VKG tehas. Foto: VKG

Pankrotis tuhaplokkide tootja Silbet Plokk OÜ pankrotivara ostnud Viru Keemia Grupp lubab uuesti luua ligi 200 töökohta.

Pankrotis tuhaplokkide tootja Silbet Plokk OÜ pankrotivara ostnud Viru Keemia Grupp lubab uuesti luua ligi 200 töökohta.

«Meie eesmärgiks on leida sünergiat kahe tootmiskompleksi vahel ning uuesti luua ligi 200 töökohta, mida ettevõte kunagi regioonile andis,» märkis  reedese suulise enampakkumise käigus pankrotivara 615 000 euroga omandanud VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.

VKG juhatuse hinnangul on Silbet Ploki vara ost kontserni jaoks pikas perspektiivis kasulik projekt, sest ehitusplokkide tootmine kasutab toormena põlevkivi ümbertöötlemisel tekkivaid jäätmeid. Pikas perspektiivis on edukas selline põlevkivi ümbertöötlemise väärtusahel, mis kasutab ära põlevkivi orgaanilise ja ka mineraalse  potentsiaali. Uuendatud tootmisprotsessi käivitamise korral õnnestub ettevõttel taaskasutada mitusada tuhat tonni ohtlikke jäätmeid. 

Viru Keemia Grupp AS (VKG) on Eesti erakapitalil põhinev riigi suurim põlevkivitöötlemisettevõte. VKG peamiseks tegevusalaks on põlevkiviõli ning soojus- ja elektrienergia tootmine. Ettevõttes töötab üle 1 600 inimese.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles