Tööpuudus langeb alla 10 protsendi 2014. aastal

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson.

Rahandusministeeriumi teatel on majanduse kiire taastumine kaasa toonud ettevõtete töömahtude suurenemise, mille tõttu on üha enam tekkinud vajadus uute töötajate järele.


Sellest tulenevalt on sellel aastal oodata hõivatute arvu suurenemist 2,2 protsendi võrra ning tööpuuduse vähenemist aasta keskmisena 13,5 protsendini.

Alla 10 protsendi langeb tööpuuduse määr 2014. aastal ning ulatub 2015. aastal 8 protsendini, mida võib Eesti puhul pidada tavapäraseks tööpuuduseks, selgub ministeeriumi värskest majandusprognoosist.

Sellel aastal keskmise palga kasv jätkub, mis ulatub peamiselt töökoormuse suurenemise ning ettevõtete rahalise seisu paranemise tulemusel 3,5 protsendini.

Samas sõltuvad väljavaated palgatõusuks sellel ja järgmistel aastatel eelkõige kriisi ajal oluliselt langenud ettevõtete kasumlikkuse taastumisest. Prognoosiperioodi lõpuks ehk 2015. aastaks kiireneb palgakasv aga juba üle viie protsendi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles