Saku õlletehase juht: riik võib peatselt aktsiise alandada

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms
Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms Foto: Raul Mee

Äkilise aktsiisitõusu tulemusena jääb riik ilma 170 miljonist eurost maksutulust, prognoosib Saku Õlletehase juht Jaan Härms, lisades, et sellises olukorras võib riik peatselt võtta vastu otsuse aktsiise alandada.

Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms nendib, et juba esimesel poolaastal nähti Lätti suunduva müügi oodatust suuremat kasvu ning teisel poolaastal süveneb piirikaubanduse trend veelgi, vahendab Äripäev.

Kui suurtootjad prognoosivad õlle müügi langust, siis käsitööõlle müügi kasvu aktsiisitõus pigem toetab, ütleb pruulikoja Tanker tegevjuht Tammela ja selgitab, et kuna suurtootjate purgihinnad nihkuvad lähemale käsitööõllede omadele, eelistavad nende kliendid kuuspakile kahte-kolme käsitööõlut ja see saab tema sõnul käsitööõlle turu kasvule ainult kasuks tulla.

Kõige selle tulemusena väheneb ametlik õlleturg ja õlletootjate arvutuste kohaselt jääb riik ilma lisaks aktsiisile ka käibemaksust, kokku 170 miljoni euro ulatuses. «Selline olukord tähendab, et riik võib peatselt vastu võtta otsuse aktsiise alandada,» avaldab Härms lootust.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles