Staaradvokaatide büroo teenis mullu tubli kasumi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soraineni büroo advokaadid Carri Ginter (vasakul) ja Allar Jõks (paremal) kohtusaalis
Soraineni büroo advokaadid Carri Ginter (vasakul) ja Allar Jõks (paremal) kohtusaalis Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Advokaadibüroo Sorainen, kus töötavad sellised tuntud advokaadid nagu Allar Jõks ja Carri Ginter ning millega liitub peagi ka ametist lahkuv justiitsministeeriumi kantsler Norman Aas, teenis mullu 3,1 miljonit eurot kasumit.

Advokaadibüroo Sorainen ASi büroo konsolideeritud müügitulu kasvas mullu 9,1 protsenti 10,1 miljoni euroni ja kasum 15,1 protsenti 3,1 miljoni euroni.

Kontserni emaettevõtja Advokaadibüroo Sorainen ASi müügitulu kasvas seejuures 16 protsenti ligi kaheksa miljoni euroni ja kasum 13 protsenti 3,3 miljoni euroni. Müügitulu Eestis kasvas seejuures 5,6 protsenti 3,8 miljoni euroni, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Möödunud aasta olulisematest töödest toob advokaadibüroo aruandes välja Nordea ja DNB tegevuse ühendamise, Nasdaqi nõustamise kolme Balti riigi väärtpaberite keskdepositooriumi ühendamisel, Rail Balticu projekti arendava RB Raili nõustamise Rail Balticu hankestrateegias ja ehitusküsimustes, Baltimaades tegutseva erakapitaliettevõtte Livonia Partners nõustamise nende esimese investeeringu tegemisel Balti riikidesse, Fortumi nõustamine 51,4-protsendilise Eesti Gaasi osaluse müümisel Trilini Energyle.

2016. aastal liitus Soraineniga kaks uut partnerit. Partnerite ringi võeti vastu 2010. aastast Leedu kontoris ametis olnud Leedu maksutiimi juht Saule Dagilyte ning Eesti kontoris liitus partnerina Eesti Varuli büroo üks asutajaid, Ants Mailend.

Soraineni nime kandvad kontorid asuvad Eestis, Lätis, Leedus ja Valgevenes. Kuigi kõik nimetatud Soraineni kontorid on omavahel integreeritud, ei kuulu Läti, Leedu ja Valgevene advokaadibürood tulenevalt nende riikide advokatuurireeglitest tänasel päeval kontserni ja seega ei kajastu ka nende finantsinfo antud aastaaruandes. Sorainen kontorites töötab ligi 200 õigusspetsialisti. Eesti kontoris kasvas keskmine töötajate arv 55-lt 60-le.

Kontserni kuuluvad lisaks Eesti emafirmale veel tütar- ja sidusettevõtted ASLO Konsultatsioonid OÜ, SLOH OY, UAB SLOV Services, SIA SLOR ja IOOO Sorainen i Partnery.

Dividendideks maksab büroo 2,5 miljonit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles