Transiidikeskuse äri pöördus mullu kasvule

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MUUGA, TRANSIIDIKESKUS.
MUUGA, TRANSIIDIKESKUS. Foto: STANISLAV MOSHKOV/

Vaatamata jätkuvalt nõrgale nõudlusele Venemaal suutis Muuga sadamas transiiditeenust pakkuv Transiidikeskuse AS möödunud aastal kasvatada nii käivet kui kasumit.

«Nii kerkis firma käive 5 protsendi võrra ligi 19,3 miljoni euroni, kasumit teeniti aga 3,5 miljonit eurot, mida on ülemöödunud aastaga võrreldes 12 protsenti enam. Transiidikeskuse AS terminalide kogukaubakäive kokku oli 2,83 miljonit tonni, mis on 8 protsenti rohkem kui 2015. aastal, teatas ettevõte. 

Transiidifirma juhatuse esimees Vladimir Popov ütles, et ettevõtte pingutused kompenseerida vähenenud Venemaa nõudlust Eesti oma eksportkaupadega on hakanud vilja kandma. 

«Eesti ekspordile on konteinertransiit kujunemas heaks alternatiiviks – oleme investeerinud uutesse puidugraanulite ja vilja eksporti toetavate ladude ja ladustamiseks vajalike laborite arendamisse,» märkis Popov. 

Kokku investeeris ettevõtte möödunud aastal 5 miljonit eurot. «Tehtud investeeringud võimaldavad klientidel oma kaupa enne eksporti meie ladudes hoida, ümber laadida kui ka selle kvaliteeti mõõta.»

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles